• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Sastanak sa predstavnicima organizacije RVI Grada Bihaća
13.02.2020

Sastanak sa predstavnicima organizacije RVI Grada Bihaća

Hajrudin dr Havić, direktor KB „Dr.Irfan Ljubijankić“ i saradnici održali su danas (12.02.2020.godine) sastanak sa predstavnicima organizacije RVI Grada Bihaća, sa kojima su razgovarali o problemima vezanim za primjenu Zakona kao i zajedničkom nastupanju i uzajamnoj pomoći prilikom rješavanja istih.


U toku sastanka doneseni su brojni zaključci te utvrđeni odgovarajući pravci djelovanja koji se odnose prvenstveno na ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu pripadnika ove populacije.


U skladu sa zaključcima, više pažnje biće posvećeno edukaciji zdravstvenih radnika ali i članova organizacije o pravima koja se odnose na ostvarivanje zdravstvene zaštite što uključuje prednost pri korištenju usluga, te će vidna mjesta u čekaonicama i odjelima koji prednost bez čekanja u redu daju ratnim vojnim invalidima i roditeljima šehida i poginulih branilaca, a koji svoj status dokazuju odgovarajućim iskaznicama, biti dodatno označena a za ratne vojne invalide biće osiguran i osiguravanje slobodan parking prostor u krugu bolnice.


U narednom periodu najavljeno je i pokretanje zajedničkih projekata koji uključuju pružanje psihosocijalne pomoći i podrške pripadnicima ove populacije.


Predstavnici organizacije RVI Grada Bihaća iskazali su potrebu za uzajamnom pomoći pri realiziranju ciljeva, te izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorima, ocijenivši današnji sastanak veoma produktivnim.