• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Donacija Muftijstva bihaćkog Kantonalnoj bolnici u Bihaću
09.04.2020

Donacija Muftijstva bihaćkog Kantonalnoj bolnici u Bihaću


Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, sa saradnicima, je jučer posjetio Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Tražeći način da pomognu zdravstvenom sistemu kako bi se građanima osigurala što kvalitetnija usluga, IZ - Muftijstvo bihaćko donijelo je odluku o izdvajanju značajnog iznosa iz vlastitih sredstava kojima će pomoći Kantonalnu bolnicu doniravši 13.200 KM namjenjenih za kupovinu respiratora. 

 

 „U agresiji na našu domovinu naši borci su bili na prvim linijama, a medicinsko osoblje im je služilo kao podrška. Danas su zdravstveni radnici na prvoj liniji i naša je obaveza da im budemo podrška.Islamska zajednica u svim svojim aktivnostima stavlja čovjeka u prvi plan i svaka aktivnost koja ima za cilj da pomogne i obezbijedi bolje uslove za život čovjeka imat će podršku Islamske zajednice. Meni je drago da su svi medžlisi našeg muftijstva i dvije obrazovne ustanove dale svoj doprinos“, istakao je muftija Kudić.

 

Hajrudin dr Havić, direktor KB Bihać, izrazio je zahvalnost  muftiji i svima koji su uzeli učešće u prikupljanju ovih sredstava, ističući i da je Kantonalna bolnica zbog povećanog priliva migranata u proteklom periodu radila na tome da unaprijedi svoje  kapacitete kako bi se suzbile eventualne zaraze koje su mnogi nagovještavali, ne sluteći da će nas zadesiti ovakva pandemija.

Naš primarni cilj i obaveza kao članova Uprave ove ustanove jeste zaštita, kako pacijenata tako i zdravstvenih radnika kojima moramo obezbijediti neophodnu opremu. Ponosan sam što naši zdravstveni radnici smjelo izlaze u susret pacijentu, što to nije liječenje sa daljine ili iza stakala i pultova, već direktno i neposredno. Do sada nismo dobili niti jednu marku sa federalnog niti državnog nivoa, stoga nam je ova donacija Muftijstva bihaćkog itekako dobro došla. Zahvalan sam Islamskoj zajednici što je uvijek uz nas i što njena podrška nikada nije izostala.“ zaključio je dr. Havić.