KB BIHAĆ - OKONČAN PROJEKAT VRIJEDAN 250.000 DOLARA

KB BIHAĆ - OKONČAN PROJEKAT VRIJEDAN 250.000 DOLARA

Datum objave: 25.02.2021

  • 17.03.2021 RT-PCR testiranje na SARS-COV 2 virus od sada je dostupno i u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“, po cijeni od 90,00 KM. Rezultat testa izdaje se na bosanskom, njemačkom ili engleskom jeziku.
  • 25.02.2021 Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH u posjeti Kantonalnoj bolnici.
  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija


Projekat izrade termičke zaštite i fasade na centralnom objektu Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubijankić“, zvanično je završen.

Ozvaničenju završetka radova na ovom objektu, danas su u ime investitora  prisustvovali Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH  i major Taib Grozdanić - šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH,  koji su u projekat investirali oko 250.000 dolara.

U razgovoru s gostima, Hajrudin dr Havić - direktor KB Bihać i Nermina dr Ćemalović - ministrica zdravstva u Vladi USK naglasili su  važnost ove investicije u ukupnom procesu rekonstrukcije objekata Kantonalne bolnice, u koju je do sada uloženo dosta vlastitih, sredstava Vlade USK kao i  međunarodnih donatora.

Kako se u ovom slučaju ipak radi o znatnoj investiciji, direktor Havić uputio je riječi iskrene  zahvalnosti predstavnicima američke ambasade i Ureda za suradnju u oblasti odbrane, koji su prepoznavši  potrebu investiranja u Kantonalnu bolnicu, na taj način pomogli stvaranje kvalitetnijih uvjeta za liječenje pacijenata ali i rad medicinskog osoblja.

U ime američke ambasade, g-đa Germain istakla je zadovoljstvo što se je kroz projekat Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, moglo uticati na poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima ove regije.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH