Odgovor na COVID-19 u Bosni i Hercegovini

Odgovor na COVID-19 u Bosni i Hercegovini

Datum objave: 09.03.2021

  • 17.03.2021 RT-PCR testiranje na SARS-COV 2 virus od sada je dostupno i u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“, po cijeni od 90,00 KM. Rezultat testa izdaje se na bosanskom, njemačkom ili engleskom jeziku.
  • 25.02.2021 Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH u posjeti Kantonalnoj bolnici.
  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija

C-19 platforma je razvijena u saradnji s Asocijacijom infektologa u BiH, kako bi se omogućila efikasnija prevencija i liječenje COVID-19. Ova platforma pruža mogućnost stručnih konsultacija sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti relevantnih za COVID-19, te je time namijenjena zdravstvenim radnicima i stručnom osoblju, kako bi pružila sve potrebne informacije sa dijagnostikom i liječenjem COVID-19.

"Projekt Odgovor na COVID-19 u BiH koji uključuje razvoj pomenute platforme i donaciju testova na COVID-19 i zaštitne medicinske opreme je doprinos Udruženja Partnerstvo za zdravlje u borbi protiv pandemije u našoj zemlji. Cilj platforme je poboljšanje efikasnosti odgovora na COVID-19 u BiH, te bolje povezivanje zdravstvenih radnika u ovom polju. Platforma omogućava zdravstvenim radnicima direktne konsultacije sa stručnjacima iz relevantne oblasti. Također, platforma omogućava i prikupljanje podataka o specifičnim slučajevima, uz garanciju zaštite podataka u procesu konsultacija", navodi direktorica Udruženja Partnerstvo za zdravlje Aida Kurtović.

Za više informacija o mogućnostima platforme posjetite:

www.c19.ba

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH