Edukacija ljekara sa Odjela za očne bolesti i zaštitu vida Kantonalne bolnice "Dr Irfan Ljubijankić"

Edukacija ljekara sa Odjela za očne bolesti i zaštitu vida Kantonalne bolnice "Dr Irfan Ljubijankić"

Datum objave: 17.12.2016

  • 17.03.2021 RT-PCR testiranje na SARS-COV 2 virus od sada je dostupno i u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“, po cijeni od 90,00 KM. Rezultat testa izdaje se na bosanskom, njemačkom ili engleskom jeziku.
  • 25.02.2021 Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH u posjeti Kantonalnoj bolnici.
  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
Pod stručnim nadzorom dr Čabrića 17.12.2016. godine na Odjelu za očne bolesti i zaštitu vida Kantonalne bolnice "Dr Irfan Ljubijankić", tri ljekara iz KB Bihać su uspješno prošli edukaciju za ugradnju mekih intraokularnih leća pomoću aparata najnovije generacije Stelaris, specijaliziran za ovakav tip operacije.
Urađeno je ukupno 11 operacija katarakte oka metodom ugrađivanja meke intraokularne leće sa fakoemulzigacijom. Ovo je još samo jedan od koraka prema naprijed, koje ova Ustanova planira učiniti u skorijoj budućnosti, kako uvođenjem novih tehnologija tako i edukacijama osoblja s ciljem podizanja zdravstvene zaštite na viši nivo od čega najveću korist će imati pacijenti.
 
Pored teške financijske situacije Menadđment Ustanove uspijeva da uvede najnovije medicinske procedure sve u cilju podizanja zdravstvene zaštite i očuvanja zdravlja pacijenata.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH