Medvjedić Lino posjetio Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću

Medvjedić Lino posjetio Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću

Datum objave: 12.12.2019

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.

Bihać, 22.12.2016. – Posjetom odjela za dječije bolesti Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, Medvjedić Lino zaokružio je svoju pretprazničku misiju tijekom koje je posjetio devet bolnica širom Bosne i Hercegovine i poželio sretne praznike najmlađim borcima za zdravlje. Zajedno sa ekipom iz Podravke BiH, medvjedić Lino je mališanima podijelio poklon-kalendare, te izmamio osmijehe, kako kod roditelja, tako i bolničkog osoblja.

„Već tradicionalno, najmlađima su uručeni poklon-kalendari sa željama za brzo ozdravljenje, a predstavnici Podravke uručili su poklone osoblju odjela za dječije bolesti. Radost koju je naš medvjedić Lino u proteklim posjetama donio dječici koja silom prilika borave u ovim ustanovama daje nam motivaciju da nastavimo sa dosadašnjim aktivnostima, jer su njihova sreća i osmijesi neprocjenjivi. Nadamo se da će dječaci i djevojčice koje smo obradovali ove godine uskoro biti u svojim domovima sa obiteljima, zdravi i zabavljeni svojim svakodnevnim dječijim brigama. Podravka će nastaviti pružati potporu onima kojima je to najpotrebitije, a svima želimo mnogo zdravlja, sreće i ugodnih momenata u predstojećim praznicima“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH