OBAVIJEST

OBAVIJEST

Datum objave: 21.03.2020

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.


Uprava Kantonalne bolnice u proteklih par dana, zaprimila je veći broj upita  i ponuda naših sugrađana nastanjenih unutar Kantona, ali i onih van granica naše države sa inicijativom za prikupljanje donatorskih sredstava kojima bi se omogućila nabavka opreme i sredstava namijenjenih odjelima KB Bihać, a u cilju što efikasnije  borbe protiv koronavirusa. 

Puno njih je, pored direktnog kontakta sa članovima Uprave, namjeru za prikupljanje novčane pomoći u ove svrhe iskazalo i putem društvenih mreža. Nažalost zbog trenutne situacije, nismo bili u mogućnosti svima pojedinačno odgovoriti, stoga javnost ovim putem obavještavamo da će od ponedjeljka (23.03.2020. godine) unutar KB biti formiran tim koji će raditi na  pokretanju donatorskih aktivnosti  za pomoć Kantonalnoj bolnici. 

Sve informacije o načinu doniranja, broj transakcijskog  računa za uplatu sredstava iz Bosne i Hercegovine i inostranstva biće objavljeni na web stranici KB Bihać i zvaničnoj FB stranici @kbbihac.ba.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH