• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Donacija EU: RTG aparat za Kantonalnu bolnicu
30.06.2020

Donacija EU: RTG aparat za Kantonalnu bolnicu


Kantonalnoj bolnici u Bihaću danas je isporučen mobilni RTG aparat, kao dio tekuće pomoći Europske unije u okviru podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem adekvatnog liječenja pacijenata oboljelih od COVID-19 i drugih ozbiljnih bolesti.

Primopredaju su u ime donatora (EU) izvršili g-din Richard Máša, šef Kooperacija i Nicholas Bizel šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave, Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

Od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas, Europska unija Kantonalnoj bolnici u Bihaću donirala je zaštitnu medicinsku opremu te osigurala nabavku anesteziološkog i RTG mobilnog aparata, ukupne vrijednosti preko 300.000 KM.

„S obzirom na vanredni režim rada i posebne okolnosti izazvane pandemijom koje iziskuju dodatnu zaštitu prilikom tretiranja pacijenata, podrška Europske unije i partnera kroz brojne donacije u vidu zaštitne i dijagnostičke medicinske opreme od velikog je značaja za našu ustanovu. Predstavnici EU koji su danas boravili u posjeti Bolnici u narednom periodu najavili su donaciju ultrazvučnog aparata i nekoliko respiratora, a u u ime KB Bihać, još jednom im se zahvaljujem na spremnosti da pomognu u zaustavljanju širenja koronavirusa kroz do sada realizirane donacije“, izjavio je direktor Hajrudin dr Havić.