Donacija EU: Isporuka najavljene pomoći Kantonalnoj bolnici

Donacija EU: Isporuka najavljene pomoći Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 10.07.2020

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.

U okviru podrške za borbu protiv COVID-19, a kako je i najavljeno tokom protekle sedmice kada su u posjeti Kantonalnoj bolnici u Bihaću boravili šefovi Kooperacija Richard Máša i Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Nicholas Bizel, danas su uz prisustvo predstavnika EU i zvaničnika  izvršne vlasti USK, našoj ustanovi  uručena dva aparata za vještačko disanje (respiratora) i jedan ultrazvučni aparat.
  
Danas pristigla, visokokvalitetna oprema dio je tekuće pomoći Europske unije zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine, ustanovama i službama koje djeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„U ovim, za cijeli svijet teškim vremenima solidarnost i saradnja veoma su bitni, a Europska Unija od samog početka naš je lojalan partner i ovim putem im se u ime Kantonalne bolnice još jednom zahvaljujem na svemu što su do sada učinili za našu ustanovu i pacijente“, poručio je direktor Hajrudin dr Havić.  

Podsjećamo, od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas Kantonalnoj bolnici u Bihaću, Europska unija više puta je donirala zaštitnu medicinsku opremu te osigurala nabavku anesteziološkog i RTG mobilnog aparata ukupne vrijednosti preko 300.000 KM, dva respiratora i jedan ultrazvučni aparat.  

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH