Donacija EU: Isporuka najavljene pomoći Kantonalnoj bolnici

Donacija EU: Isporuka najavljene pomoći Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 10.07.2020

  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
  • 30.09.2020 Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promovira borba protiv karcinoma dojke.
  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.

U okviru podrške za borbu protiv COVID-19, a kako je i najavljeno tokom protekle sedmice kada su u posjeti Kantonalnoj bolnici u Bihaću boravili šefovi Kooperacija Richard Máša i Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Nicholas Bizel, danas su uz prisustvo predstavnika EU i zvaničnika  izvršne vlasti USK, našoj ustanovi  uručena dva aparata za vještačko disanje (respiratora) i jedan ultrazvučni aparat.
  
Danas pristigla, visokokvalitetna oprema dio je tekuće pomoći Europske unije zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine, ustanovama i službama koje djeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„U ovim, za cijeli svijet teškim vremenima solidarnost i saradnja veoma su bitni, a Europska Unija od samog početka naš je lojalan partner i ovim putem im se u ime Kantonalne bolnice još jednom zahvaljujem na svemu što su do sada učinili za našu ustanovu i pacijente“, poručio je direktor Hajrudin dr Havić.  

Podsjećamo, od proglašenja početka pandemije izazvane koronavirusom do danas Kantonalnoj bolnici u Bihaću, Europska unija više puta je donirala zaštitnu medicinsku opremu te osigurala nabavku anesteziološkog i RTG mobilnog aparata ukupne vrijednosti preko 300.000 KM, dva respiratora i jedan ultrazvučni aparat.  

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH