• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Donacija Svjetske zdravstvene organizacije: Zaštitna oprema zdravstvenim ustanovama u USK
29.07.2020

Donacija Svjetske zdravstvene organizacije: Zaštitna oprema zdravstvenim ustanovama u USK


Značajan broj vrijednih donacija o kojima smo putem naše web stranice redovno izvještavali javnost, proteklih mjeseci stigao je na adresu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.
Donacije u vidu medicinskih aparata i  opreme za ličnu zaštitu omogućili su uposlenima ove zdravstvene ustanove da osiguraju kvalitetan rad osoblja i tretiranje kako pacijenata oboljelih tako i onih sa sumnjom na zarazu koronavirusom.
Lična zaštitna oprema od 10 400 vizira, 52 000 troslojnih maski (3 PLY), 1 500 halji, 600 zaštitnih naočala i 15 000 maski KN-95, koja je Kantonalnoj bolnici u Bihaću isporučena danas, donacija je Svjetske zdravstvene organizacije (SZO/WHO)  realizirana uz posredovanje Federalnog ministarstva zdravstva.
Pristigla oprema biće raspoređena prema zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona, odnosno domovima zdravlja u svim općinama/gradovima Kantona, Općoj  bolnici  Sanski Most, Lječilištu Gata i Zavodu  za javno zdravstvo USK.
Menadžment KB Bihać u ime Bolnice i drugih zdravstvenih ustanova kojima je ova oprema namijenjena, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji upućuje zahvalnost na donaciju, koja je u nastojanjima da našem medicinskom osoblju a samim tim i pacijentima omogućimo primjerenu razinu zdravstvene zaštite tokom pandemije virusom SARS COV 2, od nemjerljive pomoći.