Donacija Svjetske zdravstvene organizacije: Zaštitna oprema zdravstvenim ustanovama u USK

Donacija Svjetske zdravstvene organizacije: Zaštitna oprema zdravstvenim ustanovama u USK

Datum objave: 29.07.2020

  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
  • 30.09.2020 Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promovira borba protiv karcinoma dojke.
  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.

Značajan broj vrijednih donacija o kojima smo putem naše web stranice redovno izvještavali javnost, proteklih mjeseci stigao je na adresu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.
Donacije u vidu medicinskih aparata i  opreme za ličnu zaštitu omogućili su uposlenima ove zdravstvene ustanove da osiguraju kvalitetan rad osoblja i tretiranje kako pacijenata oboljelih tako i onih sa sumnjom na zarazu koronavirusom.
Lična zaštitna oprema od 10 400 vizira, 52 000 troslojnih maski (3 PLY), 1 500 halji, 600 zaštitnih naočala i 15 000 maski KN-95, koja je Kantonalnoj bolnici u Bihaću isporučena danas, donacija je Svjetske zdravstvene organizacije (SZO/WHO)  realizirana uz posredovanje Federalnog ministarstva zdravstva.
Pristigla oprema biće raspoređena prema zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona, odnosno domovima zdravlja u svim općinama/gradovima Kantona, Općoj  bolnici  Sanski Most, Lječilištu Gata i Zavodu  za javno zdravstvo USK.
Menadžment KB Bihać u ime Bolnice i drugih zdravstvenih ustanova kojima je ova oprema namijenjena, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji upućuje zahvalnost na donaciju, koja je u nastojanjima da našem medicinskom osoblju a samim tim i pacijentima omogućimo primjerenu razinu zdravstvene zaštite tokom pandemije virusom SARS COV 2, od nemjerljive pomoći.    

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH