„Srce za Krajinu“ - Monitori za KB Bihać

„Srce za Krajinu“ - Monitori za KB Bihać

Datum objave: 21.09.2020

  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
  • 30.09.2020 Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promovira borba protiv karcinoma dojke.
  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.


Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“  danas je isporučena oprema namijenjena odjelima za liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19.

 

Radi se o tri Biocare PM900 monitora za praćenje pacijenta sa pet izlaza i ugrađenim printerom te tri stalka za PM900 monitore, ukupne vrijednosti 5500 eura.


Pristigla oprema još je jedna od niza donacija neformalne grupe „Srce za Krajinu“, koja je u više navrata osigurala je i uputila vrijednu pomoć Bolnici ali  i domovima zdravlja u općinama /gradovima Unsko-sanskog kantona.


Ovim putem, u ime Uprave, uposlenika KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ i naših pacijenata zahvaljujemo se članovima grupe „Srce za Krajinu“ na  kontinuiranoj podršci tokom u periodu od proglašenja pandemije do danas.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH