Profesionalni angažman Džanana Muse povod za donaciju Kantonalnoj bolnici

Profesionalni angažman Džanana Muse povod za donaciju Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 08.10.2020

  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
  • 30.09.2020 Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promovira borba protiv karcinoma dojke.
  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.


Igrač Brooklyn Netsa, Bišćanin Džanan Musa u aprilu ove godine Kantonalnoj bolnici u Bihaću donirao je dva monitora za praćenje vitalnih znakova života. U situaciji u kojoj smo se tada našli suočeni s pandemijom a u nedostatku medicinske opreme, ova donacija bila je od izuzetnog značaja.

Proteklih dana, David Lafleur glavni administrativni direktor Nacionalne fondacije udruženja košarkaša – NBA,  Bolnici je uputio pismo namjere u vezi još jedne donacije koja će  će biti realizirana putem američke fondacije za pomoć – CAF America.

Naime iz ovog udruženja koje okuplja NBA igrače obavijestili su nas, da u znak poštovanja prema Džananu Musi, Udruženje Kantonalnoj bolnici želi donirati iznos od 5.000,00 dolara.

Pored donacije koju je Džanan Musa samoinicijativno uputio prije par mjeseci i kojom je pokazao svoju humanost ali i ljubav prema rodnom gradu i domovini, ova donacija samo je još jedan dokaz koliko je cijenjen njegov angažman u profesionalnom sportu.

U ime KB  i svoje lično, iskrenu zahvalnost Udruženju NBA igrača i našem Džananu, uputio je direktor Hajrudin dr Havić


Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH