Donacija udruženja "Ruka ruci" Bihać i "Amputirci" Bužim

Donacija udruženja "Ruka ruci" Bihać i "Amputirci" Bužim

Datum objave: 16.04.2021

  • 17.03.2021 RT-PCR testiranje na SARS-COV 2 virus od sada je dostupno i u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“, po cijeni od 90,00 KM. Rezultat testa izdaje se na bosanskom, njemačkom ili engleskom jeziku.
  • 25.02.2021 Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH u posjeti Kantonalnoj bolnici.
  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija


Predstavnici Udruženja u borbi protiv ovisnosti „Ruka ruci“ Bihać u sklopu projekta „Edukacijom u borbi protiv HIV-a i hepatitisa B i C u Unsko-sanskom kantonu“, Kantonalnoj bolnici u Bihaću uručili su donaciju koja se, između ostalog, sastoji i od 200 testova na HIV i 100 testova na hepatitis B.

Projekat „Edukacijom u borbi protiv HIV-a i hepatitisa B i C u Unsko-sanskom kantonu“ realizuje se putem nosioca - Udruženja „Ruka ruci“ i partnerske organizacije Udruženje osoba sa tjelesnim nedostatkom-amputacijom 2009 „Amputirci“ iz Bužima, uz finasijsku podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

Iz Udruženja ističu da je ova donacija početak suradnje, koja će u narednom periodu biti nastavljena kroz ovakve i slične projekte.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH