Memorandum o razumijevanju u okviru projekta "Unapređenje zdravstvene njege i zaštite ljudskih prava za lica u stanju potrebe u Unsko-sanskom kantonu"

Memorandum o razumijevanju u okviru projekta "Unapređenje zdravstvene njege i zaštite ljudskih prava za lica u stanju potrebe u Unsko-sanskom kantonu"

Datum objave: 20.08.2019

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.
Kako bi se odgovorilo na potrebu pove?anja kapaciteta za prijem i pružanje sekundarne zdravstvene zaštite u Kantonalna Bolnica Bihać Dr. Irfan Ljubijankić, tj. odjela za plućne bolesti, na prijedlog Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike USK, UNHCR, the UN Refugee Agency osigurao je finansiranje u saradnji sa švicarskom agencijom za razvoj / Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, a Danish Refugee Council će realizirati sanaciju i odgovarajuće opremanje prostorija. 
 
Tim povodom je ju?er u Biha?u potpisan Memorandum o razumijevanju u okviru projekta "Unapređenje zdravstvene njege i zaštite ljudskih prava za lica u stanju potrebe u Unsko-sanskom kantonu", između Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK, Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" i Danskog vijeća za izbjeglice BiH.

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH