• Tel/Fax :

    +037/318-800

  • Email :

    kabinet@kbbihac.ba

  • Adresa :

    Darivalaca krvi 67, Bihać

Donacija Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“
04.05.2020

Donacija Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“


U okviru aktivnosti pomoći djeci i roditeljima, te pedijatrijskim odjeljenjima bolnica u Bosni i Hercegovini  usljed okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ osiguralo je donaciju i za odjel Pedijatrije KB „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Ovo Udruženje, svoje je djelovanje u potpunosti prilagodilo novonastalnoj epidemiološkoj situaciji u cilju pružanja efikasnije i kompletnije  podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti smatrajući ih najugroženijom grupom obzirom na rizik od širenja zaraze koronavirusa i njihovim porodicama, te je u proteklom periodu realiziralo brojne akcije pomoći.

Jedna takva akcija je i donacija Kantonalnoj bolnici koju je tokom današnje posjete u ime Udruženja, uručila zamjenica direktora Udruženja Jasna Vatreš.

Pored zaštitne opreme za mališane u vidu maskica, rukavica i vizira, odjelu Pedijatrije donirana je i određena količina dezinfekcijskih sredstva i higijenskih potrepština.

Predstavnike Udruženja primili su direktor Kantonalne bolnice Hajrudin dr. Havić i ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović. „U ovakvim trenucima, svaka pomoć je dobrodošla, stoga u ime KB Bihać i naših najmlađih pacijenata Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ upućujemo iskrenu zahvalnost“, naglasio je direktor Havić.