Srce za Krajinu: Nova donacija Kantonalnoj bolnici

Srce za Krajinu: Nova donacija Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 21.05.2020

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.


Od samog početka proglašenja pandemije koronavirusa svjetskih razmjera, koja nažalost nije zaobišla ni naš Kanton pomoć Kantonalnoj bolnici u vidu neophodnih medicinskih pomagala, aparata i zaštitne opreme pristiže gotovo svakodnevno.

 

Grupa mladih Krajišnika okupljena pod simboličnim nazivom Srce za Krajinu u više navrata uputila je pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i domovima zdravlja u općinama /gradovima Unsko-sanskog kantona.

 

Do sada najveću donaciju zdravstvenim ustanovama USK-a realizirali su upravo danas kada je Kantonalnoj bolnici isporučena pošiljka medicinske opreme ukupne vrijednosti 18.813. eura, a kojom su između ostalog obuhvaćene zaštitne rukavice, FFP3 zaštitne maske sa filterima, rezervni filteri i pulsoximetri.

 

Dio opreme koji uključuje i jedan anestezijski aparat s ventilacijom (respirator) namjenjen je Kantonalnoj bolnici, dok će ostatak biti raspoređen domovima zdravlja u omjeru koji su odredili donatori. 

 

Uprava Kantonalne bolnice na čelu s direktorom Hajrudinom dr Havićem, članovima grupe Srce za Krajinu iskreno se zahvaljuje na ovoj vrijednoj donaciji, ali i na ukupnom angažmanu, posvećenosti i spremnosti da pruže pomoć u trenucima kada je bila najpotrebnija. 

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH