ZAHVALA DONATORIMA

ZAHVALA DONATORIMA

Datum objave: 09.06.2020

  • 25.12.2020 Sretan Božić!
  • 18.12.2020 VAŽNA OBAVIJEST: Privremeno je nedostupan fiksni broj za Zarazni odjel - Covid 1 za informacije o pacijentima koji su smješteni na ovom odjelu. U međuvremenu, informacije o pacijentima možete dobiti na broj tel 061/194-810.
  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija


U ime Uprave i svih uposlenika Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću ovim putem zahvaljujemo donatorima koji su nas podržali u nastojanjima da našim pacijentima omogućimo primjerenu razinu zdravstvene zaštite tokom pandemije virusom SARS COV 2.   

Kantonalna bolnica u Bihaću  našla se pred izazovom da adekvatno odgovori zahtjevima koji su pred nas postavljeni u borbi protiv koronavirusa. Slijedeći upute Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo USK, Kriznih štabova Kantona i Federacije BiH, kao i preporuke objavljene na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koje su obuhvatale reorganizaciju ljudskih resursa, prenamjenu i uređenje prostornih kapaciteta, kao i nabavku opreme i medicinsko potrošnog materijala, zasigurno ne bi postigli tako visoku razinu zbrinjavanja bolesnika u tom periodu, bez suradnje naših sugrađana i pomoći vas donatora.

Na račun Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u protekla tri mjeseca  izvršen je određen broj novčanih uplata iz privatnih firmi, iz inostranstva, od lokalnih privrednih subjekata, sportaša, osoba iz javnog života i drugih pravnih i fizičkih lica, a bilježimo i znatan broj donacija u vidu medicinske opreme i aparata.                                                    

S ciljem transparentnosti, popis donatora objavljujemo na službenim stranicama Kantonalne bolnice:

 

 

 

Zahvalnost upućujemo i našim sugrađanima koji su u proteklih nekoliko mjeseci imali razumijevanja za sve naše procedure, koji su se pridržavali  određenih mjera zaštite čime su uposlenicima zdravstvenog sistema znatno olakšali posao.

 

Zahvaljujući svemu navedenom, kao i zalaganju uposlenika koji riskirajući svoje zdravlje, u okviru svojih kompetencija brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija sudjelujući tako  u globalnom cilju sprječavanja širenja virusa, uspijevamo zajedničkim snagama ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću - pružiti našim pacijentima kvalitetnu uslugu i  adekvatno brinuti o njihovom zdravlju.  

Hvala vam svima što ste uz nas!

 

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH