ZAHVALA DONATORIMA

ZAHVALA DONATORIMA

Datum objave: 09.06.2020

  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.
  • 20.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 433.875,51 KM.


U ime Uprave i svih uposlenika Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću ovim putem zahvaljujemo donatorima koji su nas podržali u nastojanjima da našim pacijentima omogućimo primjerenu razinu zdravstvene zaštite tokom pandemije virusom SARS COV 2.   

Kantonalna bolnica u Bihaću  našla se pred izazovom da adekvatno odgovori zahtjevima koji su pred nas postavljeni u borbi protiv koronavirusa. Slijedeći upute Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo USK, Kriznih štabova Kantona i Federacije BiH, kao i preporuke objavljene na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koje su obuhvatale reorganizaciju ljudskih resursa, prenamjenu i uređenje prostornih kapaciteta, kao i nabavku opreme i medicinsko potrošnog materijala, zasigurno ne bi postigli tako visoku razinu zbrinjavanja bolesnika u tom periodu, bez suradnje naših sugrađana i pomoći vas donatora.

Na račun Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u protekla tri mjeseca  izvršen je određen broj novčanih uplata iz privatnih firmi, iz inostranstva, od lokalnih privrednih subjekata, sportaša, osoba iz javnog života i drugih pravnih i fizičkih lica, a bilježimo i znatan broj donacija u vidu medicinske opreme i aparata.                                                    

S ciljem transparentnosti, popis donatora objavljujemo na službenim stranicama Kantonalne bolnice:

 

 

 

Zahvalnost upućujemo i našim sugrađanima koji su u proteklih nekoliko mjeseci imali razumijevanja za sve naše procedure, koji su se pridržavali  određenih mjera zaštite čime su uposlenicima zdravstvenog sistema znatno olakšali posao.

 

Zahvaljujući svemu navedenom, kao i zalaganju uposlenika koji riskirajući svoje zdravlje, u okviru svojih kompetencija brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija sudjelujući tako  u globalnom cilju sprječavanja širenja virusa, uspijevamo zajedničkim snagama ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću - pružiti našim pacijentima kvalitetnu uslugu i  adekvatno brinuti o njihovom zdravlju.  

Hvala vam svima što ste uz nas!

 

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH