EU nastavlja s podrškom Kantonalnoj bolnici

EU nastavlja s podrškom Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 22.07.2020

  • 17.11.2020 Pristigla još jedna donacija zaštitne opreme za osoblje KB Bihać od DRC.
  • 16.11.2020 McCann doo i Coca Cola HBC BiH doo donirali topli krevet za prijevremeno rođene bebe na Odjelu neonatologije.
  • 08.10.2020 Još jedna donacija od EU - dva monitora za praćenje životnih funkcija
  • 30.09.2020 Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promovira borba protiv karcinoma dojke.
  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.Europska unija, od samih početaka pandemije izazvane koronavirusom lojalan je i pouzdan partner Kantonalne bolnice u Bihaću. Brojne donacije pristigle u proteklom periodu, od velikog su značaja za ovu ustanovu, a donirana oprema i najsuvremeniji medicinski aparati doprinijeli su poboljšanju kvaliteta pružanja usluga prema pacijentima oboljelim od COVID-19, ali i ostalim korisnicima.

Kako je ranije najavljeno a kao dio tekuće pomoći Europske unije u okviru podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem adekvatnog liječenja pacijenata oboljelih od  COVID-19 i drugih ozbiljnih bolesti Bolnici su danas isporučena još dva aparata za vještačko disanje – respiratora.

Primopredaju je u ime donatora izvršila Biljana Barović predstavnica Delegacije EU u BiH.

Menadžment KB zahvaljuje se na još jednoj vrijednoj donaciji i pozdravlja odličnu suradnju sa predstavnicima Delegacije EU, koja će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. 

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH