EU nastavlja s podrškom Kantonalnoj bolnici

EU nastavlja s podrškom Kantonalnoj bolnici

Datum objave: 22.07.2020

  • 29.07.2020 Danas pristigla i donacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za zdravstvene ustanove u USK.
  • 24.06.2020 Obnovljena praonica rublja danas je zvanično puštena u rad.
  • 02.06.2020 Predstavnici UNDP-a posjetili su danas Kantonalnu bolnicu, te uz prisustvo članova Uprave, Premijera Unsko-sanskog kantona i ministrice zdravstva u Vladi USK , ovoj zdravstvenoj ustanovi u ime Europske unije uručili još jednu vrijednu donaciju – anesteziološki aparat.
  • 28.05.2020 IN MEMORIAM - Danas se navršava dvadeset i pet godina od tragične pogibije dr. Irfana Ljubijankića.
  • 28.04.2020 Stanje na donatorskim računima na današnji dan je 4.433,00 € i 434.075,51 KM.Europska unija, od samih početaka pandemije izazvane koronavirusom lojalan je i pouzdan partner Kantonalne bolnice u Bihaću. Brojne donacije pristigle u proteklom periodu, od velikog su značaja za ovu ustanovu, a donirana oprema i najsuvremeniji medicinski aparati doprinijeli su poboljšanju kvaliteta pružanja usluga prema pacijentima oboljelim od COVID-19, ali i ostalim korisnicima.

Kako je ranije najavljeno a kao dio tekuće pomoći Europske unije u okviru podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem adekvatnog liječenja pacijenata oboljelih od  COVID-19 i drugih ozbiljnih bolesti Bolnici su danas isporučena još dva aparata za vještačko disanje – respiratora.

Primopredaju je u ime donatora izvršila Biljana Barović predstavnica Delegacije EU u BiH.

Menadžment KB zahvaljuje se na još jednoj vrijednoj donaciji i pozdravlja odličnu suradnju sa predstavnicima Delegacije EU, koja će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. 

Kada treba zatražiti hitnu medicinsku pomoć?

Vodič za pacijente, hitna medicinska pomoć i prva pomoć.

VRH